Bilutleie Alicante

Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania, og en populær turistdestinasjon. Byen ligger på sørøstkysten av Spania og var i sin tid en viktig havneby i middelhavsområdet. Fremdeles er havneområdet i Alicante viktig for byen, og årlig kommer det over 100.000 mennesker til byen med ulike cruiseskip. Byen er kjent for sin avslappende sjarm, og det er ikke rart at så mange turister finner veien hit.

Alicante er en dynamisk by som byr på det meste: her finner du gode restauranter, spennende attraksjoner, og et helt fantastisk uteliv. I sentrum ligger den flotte gamlebyen El Barrio, som innbyr til vandring i gatene. For bare noen år siden holdt denne delen av byen på å råtne vekk, men heldigvis ble det bestemt at bydelen skulle bli slik den en gang var. De fargerike husene ble pusset opp, og torgene ble til koselige steder å besøke. I Alicante bør man også få med seg en tur til Santa Barbara­slottet, som har fantastisk utsikt over byen. Byvandringen kan avveksles med en tur på en av strendene i Alicante, som Poniente Beach eller Playa de Levante. Her er det gode muligheter for å slikke sol, bade og slappe av.

Fly mellom Norge og Alicante

Den internasjonale flyplassen i Alicante, Alicante­Elche, er en av de største i Spania, og fra Norge flyr både SAS og Norwegian direkte til hit. Hele året kan du reise direkte fra Oslo, Stavanger, Bergen, Rygge, Sandefjord, Trondheim og Tromsø, og i sommerhalvåret går det i tillegg direkteruter fra Ålesund, Harstad/Narvik, Molde og Kristiansand. I perioder utenfor høysesong er det mulig å få rimelige flybilletter til Alicante. Flyplassen i Alicante ligger nært sentrum, og om du har leiebil er det mulig å kjøre inn til byen på rundt et kvarter. Fra flyplassen kan du også komme deg rundt til andre steder på Costa Blanca, og det er ikke langt til byer som Torrevieja, Murcia eller Benidorm.

Her får du leiebil i Alicante

Det er enkelt å leie bil i Alicante, og på ankomstområdet på flyplassen vil du finne flere firmaer for bilutleie: Auriga Crown Car Hire, Avis, Goldcar, Hertz, Record Rent a Car, Sixt, og Solmar Rent­A­Car. Om du ønsker å besøke flere steder langs Costa Blanca kan det være en god idé å leie en leiebil, for på den måten kan du lett bevege deg rundt som du ønsker. Alle strender, naturparker og andre turiststeder er lett fremkommelige med leiebil. På flyplassens hjemmesider kan du lett gjøre en sammenligning av ulike firmaer for bilutleie, for å finne den prisen og bilen som passer deg best.

Utflukter i nærheten av Alicante

Costa Blanca ligger perlene som på en snor, og det tar ikke lang tid å kjøre mellom de ulike byene. Utenom byene finnes det også mange steder det kan være verdt å utforske, og dersom man har sin egen leiebil er det lett å komme seg rundt på egenhånd slik man ønsker. Hvorfor ikke ta en tur til Playa de San Juan, som ligger bare 5 km fra Alicante sentrum? Her er det perfekt å sole seg eller å leke i vannet, samt at det finnes en rekke koselige kafeer og restauranter langs stranden.

Ca 24 km fra Alicante finner vi Canalobre, og noen av Spanias beste grotter. Det blir sagt at disse grottene har noen av de dypeste og mest intrikate gangene i Spania, og grotten er kjent for et stort katedral­lignende hvelv på nesten 70 meter. Fra toppen av klippene kan du oppleve
en fantastisk solnedgang, og flere skildrer en tur til Canalobre­grottene som en opplevelse for livet!

Sikkerhet og trafikk i Spania

For å kjøre leiebil i Spania må du ha fylt 21 år, og mange firmaer for bilutleie krever at du har hatt førerkort i minst ett år. Trafikkreglene er på mange måter like de som finnes i Norge: det kjøres på høyre side av veien, det er påbudt å bruke sikkerhetsbelte, samtaler i mobil må foregå med handsfree, og i tillegg er det mange steder en må betale for å parkere. De kan gjenkjennes ved hjelp av parkeringsautomatene. Fartsgrensene må overholdes, og de er 120 km/t på motorveier, 90 km/t på andre veier, og 50 km/t i tettbygde strøk.